LUFTRENSER ELLER OZONGENERATOR

Den grunnleggende forskjellen mellom en ozongenerator og en luftrenser ligger i teknologien. En luftrenser renser bare luften som passerer gjennom apparatet, mens et ozonaggregat kan også rense overflater og komme til urenheter som sitter dypt i ulike materialer.

En luftrenser bruker ofte et partikkelfilter. Ulempen er at bare luften som passerer filteret renses. Luftrensere er derfor mest praktiske for å redusere støvmengden i luften og har sjelden effekt mot annen type forurensning.

En ozongenerator produserer ozon som spres med en vifte til hele rommet som behandles. Ettersom ozon er en gass kommer den til overalt der det eventuelt skjules lukt og mugg, selv på vegger, i gulv, tak og tekstiler.

Når fungerer en luftrenser best?

En luftrenser passer om du vil bli kvitt partikler i luften. Slik som partikler fra luftforurensning eller byggestøv. Den fungerer enda bedre om forurensningen ikke opphører, for eksempel hvis det er noen som røyker fast.

Når fungerer et ozonapparat best?

En ozongenerator passer best til å behandle et problem som ikke returnerer. Om du har sluttet å røyke og vil fjerne den skjemmende nikotinlukten, da er en luktfjerner som en ozongenerator et bedre valg. Tilsvarende om du har en utbedret fuktskade, for å sørge for at du ikke får oppblomstring av muggsopp. I slike tilfeller kan det være en fordel å bruke ozon for å neutralisere muggsporene.

Luktfjernere som et ozonapparat er også effektive for å bli kvitt lukt som ikke har en spesiell kilde, innestengt lukt i kjellere eller den typiske lukten på hytta når den har stått tom lenge, er typiske eksempler på dette.

Les mer om ozongeneratorene fra Ozoneair

Kjøp luktfjerner fra Ozoneair

Fjern alle typer vond lukt med en av de effektive modellene. Finn modellen som passer dine egne behov.