LUKT SOM KAN FJERNES MED OZON

Ozon er en kraftig luktfjerner

Plages du av dårlig lukt og lurer på om ozon kan fjerne lukten? Ozon er mer enn 2000 ganger kraftigere enn klorin og fungerer mer effektivt enn andre rengjøringsmidler og giftstoffer som brukes til å fjerne dårlig lukt.

Den karakteristiske friske luften etter tordenvær er resultatet av store mengder ozon som frigjøres i luften. En ozongenerator bruker de samme fysiske prinsippene for å angripe og fjerne dårlig lukt.

Ikke bare er ozon veldig effektivt, det er og enkelt å bruke fordi du kun trenger å starte ozongeneratoren. Det er ikke behov for tilsetninger da rommet fylles automatisk med ozon.

Ozonet bryter ned de ulike bestanddelene av den dårlige lukten til ufarlige stoffer som spres i luften. Det eneste som gjenstår er vanlig luft, og en naturlig frisk duft som etter et tordenvær.

smoking

Fjern røyklukt med ozon

Røyklukt fra sigaretter eller tobakk setter seg ofte i tekstiler og vegger. Ozonmolekylene går inn i materialene og nøytraliserer røyklukten helt, uansett om lukten er i huset, bilen eller campingvognen.

wall

Innestengt lukt forsvinner med ozon

Innestengt lukt finnes ofte i kjellere, på loftet og på hytta.  Den forårsakes av mikroorganismer, virus eller levende sporer i luften. Ozon angriper disse og fjerner dermed den innestengte lukten.

toilet

Fjern enkelt vond urinlukt

Den sterke, stinkende lukten av urin er ikke bare utrivelig, den kan også være vanskelig å bli kvitt. Med ozon fjerner du enkelt stram urinlukt. 

dog

Lukt fra dyr forsvinner med ozon

Husdyr er trivelige, men lukten har en tendens til å sette seg i møbler og tepper. Ozoneair fjerner til og med lukten av kattetiss.

fire

Røyklukt etter brann forsvinner med ozon

Røyk etter brann irriterer både nese og hals og den sitter i vegger, møbler og tøy. Ozon bryter ned lukten til ufarlige partikler.

mold

Mugglukt fjernes med ozon

Muggsporer er usynlige for det menneskelige øyet, noe som gjør mugg vanskelig å behandle. Ozon nøytraliserer lukten raskt og uskadeliggjør muggsporene.

Ozon hjelper allergikere

Ozonbehandlinger med ozongeneratorer fjerner enkelt lukten av husdyr som har satt seg i vegger, tekstiler og møbler. I tillegg til dette, eliminerer ozon også allergener og mikroorganismer som bakterier og virus. Det betyr at du som pelsdyrallergiker kan kjøpe hus eller leilighet der noen med husdyr har bodd tidligere, eller besøke venner som har husdyr på hytta.

Mange ganger er det ikke tilstrekkelig å vaske for at en pelsdyrallergiker skal være symptomfri, i et hjem der det vanligvis bor et husdyr med pels. Det er vanskelig å komme til på små steder for å fjerne alle allergener. Ozon forhindres ikke på samme måte ettersom det er en gass som trenger inn overalt.

Ozon fjerner mugglukt og overfladisk mugg

Siden ozon uskadeliggjør muggsporer, forsvinner ikke bare lukten men muggsporene som ligger på overflaten. Har du et landsted, hytte, bobil eller et annet rom som vært utsatt for fukt og det er vanskelig å fjerne mugglukten, da trenger du antakeligvis en ozonbehandling. Med mugg og mugglukt er det ofte vanskelig å fjerne problemet fordi man virkelig må komme til overalt, og få bort alle av muggsporer.

Du må selvfølgelig utbedre fuktkilden om det fremdeles er en pågående fuktskade og muggangrep, som gjør at den dårlige lukten og mugg oppstår. En ozonbehandling er ikke en luftavfukter, og du må derfor sørge for at fukten ikke returnerer på det utsatte området eller rommet om du ønsker å bli kvitt mugg for godt. Når du har utbedret problemet, kontrollert at det er tørt og foretar deretter en ozonbehandling, kommer resultatet til å være permanent.

Hvilke rom passer til ozonbehandling

Avhengig av størrelsen på ozongeneratoren, kan du rense rom med ulike størrelser. Ozongeneratoren fra Ozoneair selges i tre modeller, den minste modellen renser opptil 30 kvm, og den største renser opptil 120 kvm. Det betyr at du kan rense det meste fra dårlig lukt, allergener og mugg. De vanligste saneringsområdene er:

 • Sommer og hytter
 • Kjellere
 • Båter
 • Biler
 • Loft
 • Kryp- og jordkjellere
 • Bobil og campingvogn
 • Eneboliger og leiligheter

Av og til handler det ikke om selve rommet, men møblene eller tekstilene som befinner i rommet. Det kan være noe som har vært oppbevart i et kott og lukter innestengt, som er umulig å vaske bort. En ozonbehandling er ufarlig for områder som ikke er utsatt for dårlig lukt, ozonet reagerer med luftmolekylene og fjerner disse. De ozonmolekylene som ikke reagerer med andre molekyler kommer etter ca. to timer til å brytes ned og igjen bli til oksygen.

Sikker prosess mot dårlig lukt

Ozongeneratorene fra Ozoneair foretar sikre ozonbehandlinger som automatisk stiller inn tid og effektivitet ut ifra størrelsen på rommet som skal renses. En unik teknologi gjør dessuten av ozonmaskinen jobber i intervaller som gjør at ozonet unngår å reagere med stoffer som allerede er spaltet. Sikkerhetsforskriftene tilsier også at man alltid skal vente i to timer før man går inn i rommet som har vært behandlet. Årsaken er at ozonet i løpet av denne tiden nedbrytes og blir til helt ufarlig oksygen.

Velg blant ozongeneratorer og kjøp en i dag

Les mer: Lukten – sinnet jobber i stillhet (ekstern lenke)

Miljøvennlig prosess

En ozongenerator er den mest effektive metoden for å behandle dårlig lukt. Ozonbehandlinger fjerner lukt, mugg og allergener.

De viktigste fordelene med en ozongenerator:

 • Det benyttes ingen miljøfarlige kjemikalier eller stoffer
 • Mugg uskadeliggjøres helt og kommer ikke tilbake
 • Ozonet trenger inn overalt og kommer til på steder der vanlig rengjøring aldri sanerer.
 • Prosessen er automatisk og det eneste du trenger å gjøre er å trykke på en knapp og forlate rommet som skal saneres.
 • Den dårlige lukten forsvinner.

Vanlige spørsmål om lukt som fjernes av ozon

Er en ozonbehandling farlig?

Korrekt utført er en ozonbehandling med ozongeneratorer fra Ozoneair ufarlig. Du skal derimot ikke befinne deg i rommet samtidig som behandlingen pågår.

Er en ozonbehandling miljøvennlig?

Ozongeneratorene lager ozon fra oksygenet i luften gjennom elektriske utladninger, og etter to timer spaltes ozonet tilbake til oksygen.

Forsvinner dårlig lukt permanent?

Ja, dårlig lukt, mugglukt og allergener forsvinner permanent.

Hvor lang tid tar det å gjennomføre en behandling?

Det tar fra to timer å behandle et rom på 30 kvm. Deretter må du forlate rommet i ytterligere to timer for å ikke puste inn ozonet som fortsatt er i rommet.